LOG ONHOME F D
U bent hier:home > Documenten > Brugpensioen (D2)

Brugpensioen (=werkloosheid met bedrijfstoeslag) (D2)

Als bruggepensioneerde en op voorwaarde dat u minstens 60 jaar bent, kan uw uw aanvullend pensioen aanvragen. Daartoe moet u het formulier D2 invullen en opsturen naar het adres dat op dit formulier vermeld staat. Dit formulier kan u hier downloaden.

Het is belangrijk dat u de gevraagde bijlagen mee opstuurt. De verschillende bijlagen die u mee moet opsturen, staan steeds vermeld op het desbetreffende aanvraagformulier.

In geval van brugpensionering gaat het over de volgende bijlagen:

  • Een kopie van uw originele C4-brugpensioen. Dit document ontvangt u van uw werkgever bij uw brugpensionering. U kan altijd een kopie aanvragen via uw vakbond of de RVA.
  • Een recto verso kopie van uw identiteitskaart.

Van zodra wij een volledig en correct dossier in ons bezit hebben, zullen wij overgaan tot de uitbetaling van uw aanvullende pensioenreserve.

 

Opgelet

  • Er is geen verplichting om uw aanvullend pensioen op te vragen in het kader van uw brugpensionering; u mag evengoed wachten tot de wettelijke pensioenleeftijd om een dossier tot uitbetaling in te dienen. In dat geval blijft u genieten van het werkelijk behaalde rendement (+ eventuele winstdeelnames) tot op de wettelijke pensioenleeftijd.
  • Vanaf 01/07/2013 is er een gewijzigde fiscaliteit van kracht bij uitbetalingen in het kader van de brugpensionering. Klik hier voor meer informatie hieromtrent.